De Teleac/NOT-dvd's zijn vormgegeven voor leerkrachten. Ze zien er alle hetzelfde uit. Daardoor zijn ze niet geschikt voor een frontale plaatsing op het MLP. Kinderen kunnen niet zien waar de dvd's over gaan. Het is dus noodzakelijk de NOT-dvd's van een geschikte omslag te voorzien. Het Kenniscentrum heeft met toestemming van Teleac nieuwe omslagen gemaakt die zelf geprint kunnen worden.
 
Om de omslagen te kunnen afdrukken, eerst het volgende Word-bestand openen en opslaan. In dit Word-bestand kunt u de door u gewenste afbeelden invoegen. De instellingen van dit bestand zijn aangepast aan het formaat van de video. Voor DVD's moet het formaat even aangepast worden.
 
 
 
Daarna de gewenste afbeeldingen op de eigen computer downloaden en opslaan.
U kunt dan op twee manieren te werk gaan.
  1. Open het “Basisbestand afdrukken NOT-omslagen”.
  2. Methode 1: De cursor aan het eind van het document zetten en op enter drukken. Op de nieuwe bladzijde de gewenste afbeeldingen invoegen. En de gewenste pagina’s afdrukken.
  3. Methode 2: De eerste afbeelding aanklikken, zodat deze geselecteerd wordt. Daarna de gewenste afbeelding invoegen. Daarna het zelfde bij de volgende afbeelding.
Als u nog meer afbeeldingen nodig heeft, cursor aan het eind van de bladzijde zetten en enter indrukken. Foto’s op de volgende pagina invoegen.
 
 
 
 
 
Beschikbare omslagen
 
 
 
 
Wilt u de namen van de makers van de foto's of illustraties ook op de dvd of video vermelden?
 
 
 
Techniek
 
Filosofie, taal
 
Natuur
 
Natuurkunde
 
Aarde
 
Sport
 
Lichaam
 
Geschiedenis
 

Het Makkelijk Lezen Plein is
een initiatief van:


© ProBiblio; Makkelijk Lezen Plein 2011

 

In België in samenwerking met:

 

naar boven